Winkelmandje

Behandeling van depressie op basis van genetische informatie

29 december 2018 29 december 2018

Behandeling van depressie op basis van genetische informatieUit onderzoek is gebleken dat er  een aantoonbaar verband is tussen depressie en het ontstaan van hart- en vaataandoeningen.

Veel verschillende medicijnen tegen depressie

De afgelopen 20 jaar zijn er veel medicijnen tegen verschillende vormen van depressie op de markt gekomen. Het blijkt dat het medicijn bij enkel 30% van de patiënten direct effect heeft.

Gen CYP2D6

De meest voorgeschreven antidepressiva worden afgebroken door het gen CYP2D6. Maar bij ongeveer 10% van de westerse bevolking heeft dit gen een verminderde of geen activiteit. CYP2D6 heeft bij 5% van de bevolking een ultrasnelle activiteit. Hierdoor wordt het medicijn sneller afgebroken waardoor de werking minder lang kan aanhouden.

Bestel een DNA-paspoort

Voorkom bijwerkingen van medicijnen door middel van een DNA-analyse die de activiteit van leverenzymen bepaalt. Variaties in het DNA beïnvloeden de gevoeligheid voor medicijnen, en ongeveer een derde van alle medicijngebruikers heeft dergelijke variaties.

Tijdelijke actie: van € 230,- voor € 198,-!

De activiteit van CYP2D6 is met een DNA-test te voorspellen. In het onderstaand artikel toont men aan dat behandeling op basis van een DNA-test leidt tot een effectievere therapie.

Lees het hele artikel.

Terug naar overzicht