farmacogenetische test simvastatineVeel medicijnen hebben bijwerkingen, soms zelfs hele ernstige. Ook kan een medicijn niet goed werken.  Dit alles  betekent vaak noodgedwongen een hele andere levensstijl. Patiënten melden zich vaker ziek, gaan vaker naar de huisarts en komen in geval van ernstige bijwerkingen in een ziekenhuis terecht.

Maagklachten en hoofdpijn

De meest voorkomende bijwerkingen zijn maagklachten, zoals zuurbranden, opgeblazen gevoel en misselijkheid. Veel patiënten hebben ook last van hoofdpijn, ervaren duizeligheid of zijn erg vermoeid. Dit zijn dan nog milde bijwerkingen, maar genoeg om het dagelijkse leven sterk te veranderen. Met een DNA test wordt een medicatiematch gemaakt. De exacte dosering wordt afgestemd op uw genetisch profiel. Welke medicijnen / werkzame stoffen u kunt laten testen, leest u in de lijsten.

Interactie

Medicijnen kunnen elkaar negatief beïnvloeden. Dit is vaak een belangrijke oorzaak van bijwerkingen. Op langere termijn kan zelfs het functioneren van organen als lever en nieren door een negatieve interactie achteruit gaan. Daarom is het zo belangrijk om op basis van uw DNA profiel het juiste medicijn en de juiste dosering te krijgen. Een DNA paspoort biedt hier uitkomst. Meer over het DNA paspoort leest u hier.

Kijk op de lijsten met de genen of uw medicijn of werkzame stof erbij staat.