Winkelmandje

Ernstige bijwerkingen door Ritalin

29 april 2017 29 april 2017

Gevaar voor het medicijn Ritalin

Een verontrustend bericht van het bijwerkingencentrum Lareb namelijk dat 3 volwassenen, die het medicijn Ritalin gebruikten, mogelijk zijn overleden als gevolg van de bijwerkingen.

Het middel is niet officieel door het CBG goedgekeurd om te gebruiken voor volwassenen. De werkzame stof in het medicijn, methylfenidaat, heeft een verhoogd risico op hartklachten en depressies. Psychiaters schrijven het voor omdat het effectief kan zijn om ADHD bij volwassenen te behandelen.

Bijwerkingen van Ritalin

Het bericht toont weer eens aan hoe alert we moeten zijn op de effecten van bijwerkingen bij het gebruiken van medicijnen. Met het DNA-paspoort kan de arts en de apotheker bij medicijngebruik bepalen hoe uw stofwisseling de werkbare stof in het medicijn omzet. Aan de hand van het farmacogenetisch profiel op het paspoort heeft u zekerheid het juiste medicijn en de juiste dosering te krijgen.

Bestel een DNA-paspoort

Voorkom bijwerkingen van medicijnen door middel van een DNA-analyse die de activiteit van leverenzymen bepaalt. Variaties in het DNA beïnvloeden de gevoeligheid voor medicijnen, en ongeveer een derde van alle medicijngebruikers heeft dergelijke variaties.

Tijdelijke actie: van € 230,- voor € 198,-!

Bron: Lareb

Terug naar overzicht