Cookie beleid
Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
🚀 Bestel een DNA-paspoort Tijdelijke actie: van € 230 voor € 198!
Winkelmandje
 

Medicatie tegen roken en antidepressiva

Antidepressiva tegen rokenNicotoninevervanger bupropion

Om te stoppen met roken kan men nicotinevervangers gebruiken. Nicotinevervangers worden gebruikt om de symptomen van het stoppen met roken te voorkomen.

Het antidepressiva medicijn bupropion wordt echter eveneens voorgeschreven om te helpen bij het stoppen met roken. Bupropion blokkeert namelijk de stimulerende werking van nicotine. Het gen CYP2B6 is voor de werking van bupropion het belangrijkst.

CYP2B6 & bupropion

Sommige variaties in CYP2B6 leiden tot een verhoogde activiteit; bupropion wordt dan te snel afgebroken. Andere variaties leiden weer tot een lagere activiteit. In die gevallen wordt bupropion nauwelijks of niet afgebroken. In beide gevallen is aanpassen van de dosering nodig om van de bijwerkingen af te komen of ervoor te zorgen dat het medicijn effectief is. Benieuwd welke dosering voor u van toepassing is en of u (mogelijk) last heeft van bijwerkingen?

Bestel een DNA-paspoort

Voorkom bijwerkingen van medicijnen door middel van een DNA-analyse die de activiteit van leverenzymen bepaalt. Variaties in het DNA beïnvloeden de gevoeligheid voor medicijnen, en ongeveer een derde van alle medicijngebruikers heeft dergelijke variaties.

Tijdelijke actie: van € 230,- voor € 198,-!

Terug naar overzicht