Winkelmandje

Slechter zien farmacologisch is soms verklaarbaar

26 maart 2020 26 maart 2020

Slechter zien van bepaalde medicijnen

Slechter gaan zien is soms een bijwerking bij bepaalde medicijnen. Deze kunnen optreden kort na de start met een medicijn of na verhoging van de dosis. Via verschillende farmacologische effecten kunnen sommige medicijnen de oorzaak zijn van slechter gaan zien of moeilijker kunnen lezen. Vaak is een eerste klacht wazig gaan zien.

Andere bijwerkingen

Medicijnen, die deze bijwerkingen kunnen hebben zijn bijvoorbeeld medicijnen tegen depressie, sommige bètablokkers en medicijnen bij prostaat- en blaasproblemen.

Naast de in het artikel genoemde relatie tussen sommige medicijnen en oogklachten, als bijwerking is ook de capaciteit van de genen, die betrokken zijn bij de omzetting van sommige genoemde medicijnen van belang. Voor veel van deze medicijnen is het ook belangrijk de werking van de genen CYP2D6 en CYP3A4 te kennen om een juist medicijn en juiste dosering te gebruiken. Wilt u weten welke (mogelijke) bijwerkingen uw medicijnen hebben? Hoe uw lichaam reageert op deze medicatie? Bestel dan een DNA-paspoort en wij controleren of er mogelijke bijwerkingen zijn o.b.v. uw genen.

Bestel een DNA-paspoort

Voorkom bijwerkingen van medicijnen door middel van een DNA-analyse die de activiteit van leverenzymen bepaalt. Variaties in het DNA beïnvloeden de gevoeligheid voor medicijnen, en ongeveer een derde van alle medicijngebruikers heeft dergelijke variaties.

Tijdelijke actie: van € 230,- voor € 198,-!

Terug naar overzicht