Cookie beleid
Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
🚀 Bestel een DNA-paspoort Tijdelijke actie: van € 230 voor € 198!
Winkelmandje
 

Waarom moet AH stoppen met de verkoop van zware pijnstillers?

Gevaren van verkoop van zware pijnstillers door winkelketens

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) wijst op de gevaren van verkoop door o.a. Albert Heijn, van zware pijnstillers, zonder dat deze pijnstillers door een arts zijn voorgeschreven. Mensen, die al medicijnen gebruiken en te maken hebben met veel pijn als bijwerking, zijn snel geneigd deze pijnstillers te kopen. De meest verkochte zware pijnstillers zijn o.a. Diclofenac, ibuprofen en Naproxen. Volgens het IVM kan dat zeer gevaarlijk zijn. Het IVM wijst op het groot aantal vermijdbare sterfgevallen, als gevolg van onzorgvuldig medicijngebruik.

DNA-paspoort

Deze pijnstillers worden via de stofwisseling in ons lichaam afgebroken. Dat gebeurt niet bij iedereen op dezelfde manier. Afhankelijk van iemands genetische profiel wordt een pijnstiller te snel afgebroken (het werkt dus maar voor een korte periode) of te langzaam afgebroken (de werkzame stof hoopt zich op in je lichaam). In beide gevallen is er sprake van een reëel gezondheidsrisico; vooral als meerdere medicijnen worden gebruikt. Een DNA-paspoort geeft de arts informatie, die van belang is bij het voorschrijven van pijnstillers. Zo wordt ernstig gezondheidsrisico voorkomen.

Bestel een DNA-paspoort

Voorkom bijwerkingen van medicijnen door middel van een DNA-analyse die de activiteit van leverenzymen bepaalt. Variaties in het DNA beïnvloeden de gevoeligheid voor medicijnen, en ongeveer een derde van alle medicijngebruikers heeft dergelijke variaties.

Tijdelijke actie: van € 230,- voor € 198,-!

Terug naar overzicht