Cookie beleid
Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
🚀 Bestel een DNA-paspoort Tijdelijke actie: van € 230 voor € 198!
Winkelmandje
 

Wereld Hart Dag – aandacht voor vrouwenhart

Wereld Hart Dag – aandacht voor vrouwenhartSinds 2000 wordt door de World Heart Federation op 29 september de 'Wereld Hart Dag' (World Heart Day) georganiseerd.

Wereldwijd is er op deze dag aandacht voor hoe het belangrijkste orgaan van ons lichaam gezond te houden. Zo kunnen hart- en vaatziekten worden voorkomen. In Nederland zijn er ongeveer 1,4 miljoen hartpatiënten. Dagelijks worden, vanwege hart- en vaatziekten, 730 mensen opgenomen in een ziekenhuis.

Het vrouwenhart

Er is steeds meer aandacht voor het vrouwenhart. Ook in augustus jl. is  daar al aandacht aan besteed: Een nieuw soort hartinfarct (bij vrouwen) is in opmars.  Verscheidene onderzoeken zijn er momenteel op gericht, om de verschillen bij hartproblemen tussen mannen en vrouwen in kaart te brengen. Voorspellende klachten zijn bij vrouwen wezenlijk anders dan bij mannen. Ook bij de keuze van de juiste behandelmethode en medicatie, wordt steeds vaker met die verschillen rekening gehouden. Voorschrijven van de standaard medicatie houdt te weinig rekening met de hartpatiënte.

Hartmedicijnen

Bij de keuze van medicijnen is ook de genetische aanleg belangrijk. De genetische aanleg bepaalt de benodigde enzymactiviteit. Hartmedicijnen moeten vaak een leven lang worden gebruikt; veel daarvan met  bijwerkingen, die een grote impact kunnen hebben op het dagelijkse leven. Met een DNA-test is de enzymactiviteit vast te stellen. Op basis van de uitslagen kunnen direct de juiste medicijnen met de goede dosering worden voorgeschreven.

Voor veel medicijnen, die bij hartaandoeningen worden voorgeschreven, wordt zelfs sterk geadviseerd farmacogenetisch te testen, voordat met de behandeling wordt gestart.

Met een DNA-test kunnen op basis van het genetisch profiel, mensen met hart- en vaatziekten nauwkeuriger met medicijnen worden behandeld.

Aanbieding voor hartpatiënten

In het kader van Wereld Hart Dag biedt niFGo een korting van € 95,- op het DNA-paspoort. Niet € 245,- maar € 150,-   Klik hier om het DNA-paspoort aan te vragen.

Terug naar overzicht